Ο δρόμος του Φωτεινού Πολεμιστή

Να είσαι Φωτεινός Πολεμιστής σημαίνει να ανακαλύψεις την δύναμη της αφοβίας.

Οι Φύλακες της Γης πίστευαν ότι όποιος φοβάται είναι ήδη νεκρός. Όχι ότι δεν φοβόντουσαν αλλά δεν επέτρεπαν να τους εντυπωσιάσει ο φόβος. Η αγάπη τους έλαμπε τόσο πολύ που δεν υπήρχε χώρος για σκοτάδι. Ζούσαν ελεύθεροι στο φως της αφοβίας.

Ως φωτεινοί πολεμιστές αναγνωρίζουμε, πως η αποστολή μας είναι να σβήνουμε με αγάπη το αντίθετο της –  και το αντίθετο της αγάπης δεν είναι το μίσος αλλά ο φόβος. Φόβος είναι η απουσία αγάπης, όπως σκοτάδι είναι η απουσία του φωτός. Η πρόκληση είναι να διώξουμε το φόβο και το σκοτάδι, επιλέγοντας αγάπη και φως.

 

Ο φόβος δημιουργείται όταν πιστεύουμε για αληθινές ιδέες λανθασμένες. Καθώς επικεντρωνόμαστε σε αυτό που φοβόμαστε, χαρίζουμε δύναμη στις λανθασμένες ιδέες και τις μετατρέπουμε σε πραγματικότητα. Οι λανθασμένες ιδέες είναι τόσο ισχυρές που καλύπτουν πολλές σκέψεις και επηρεάζουν κάθε κίνηση. Σκοτεινιάζουν και παραμορφώνουν την φωτεινή μας φύση.

Ο μεγαλύτερος φόβος μας είναι ο εκμηδενισμός του Εγώ. Το Εγώ θα μάχεται απεγνωσμένα για την ύπαρξη του. Έχει τρομερό φόβο να μεταβεί σε κάτι μεγαλύτερο από ότι είναι το ίδιο. Εάν ταυτιζόμαστε με το Εγώ ταυτιζόμαστε με τον θάνατο μας. Εάν ταυτιζόμαστε με την ψυχή τότε ο φόβος φεύγει – διότι οι νόμοι του χρόνου δεν έχουν καμμιά επίδραση στην ψυχή – δεν υπόκειται σε αυτούς και έτσι είναι αιώνια.

Έτσι η πρόκληση είναι να αφήσεις το φόβο και να αποφασίσεις υπέρ της αγάπης. Με τον όρο αγάπη οι Φύλακες της Γης δεν εννοούσαν το συναίσθημα αλλά ότι εσύ μετατρέπεσαι σε αγάπη, εξασκείς την αφοβία και καταλήγεις στην φώτιση. Στο δρόμο του Φωτεινού Πολεμιστή ζεις στο παρόν και εμπιστεύεσαι απόλυτα την ζωή.

 

Πηγή : «The four insights» Alberto Villoldo